4 oktober 2020
13:00

IFK Lidingö FK N

Referat: IF Brommapojkarna 11 - IFK Lidingö FK N

Vi pratade innan matchen om att vi inte skulle tro att vi är något bara för att vi vann igår med 6-1. Det skulle bli tuffare idag och vi behövde vara noggrannare, spela snabbare och jobba hårdare. Och oj vad killarna tog till sig den informationen... ??
Redan i 2:a minuten satte vi dit 1-0. Ludde bryter en boll på offensiv plan. Han spelar bollen till Abbe som snabbt spelar vidare till Alex. Han gör en snabbt fint och spelar Deniz som hittar Ludde på djupet och han lägger bollen......i stolpen...men är ensam på returen och sätter dit 1-0. Fint passningsspel bäddade för målet!!
Vi är bollförande och skapar chanser. Abbe har ett skott utanför. Sedan tar Sebbe ett skott utifrån men även det går utanför. I 9:e är det återigen Abbe som tar avslut men denna gången mitt på målvakten. I 12:e är det dags för utdelning igen. Efter en hörna så dimper bollen ner framför Deniz som drar till och bollen går rätt upp i målvaktens högra kryss och 2-0 är ett faktum. Minuten senare springer sig Acke helt fri och han tar ett bra avslut men målvakten gör en fin räddning och tippar bollen till hörna. Den hörnan slår Sebbe så pass bra att den går via målvakten och in i mål till 3-0.
Vi slår inte av på tatken...minuten senare slår Lukas ett inlägg till Alex som tagit en djupledslöpning men han får bara en halvträff. Därefter sticker Lidingö upp i en kontring och de kommer helt fria med Yusuf....men han gör en enhandsräddning i världsklass vilket gör att vi fortfarande har nollan intakt.
I 17:e kommer vi ett snabbt och fint anfall på vänsterkanten. Sebbe spelar upp bollen till Acke som lägger ut den på kanten till Sebbe som gör en överlappning. Han lyckas ta sig in i straffområdet där han blir fälld och domaren pekar direkt på straffpunkten. Straffen tar han själv hand om och han slår den stenhårt högt upp mitt i målet till 4-0. I 19:e har vi en boll i stolpen när Abbe drar en tåfjutt utifrån...där var det nära 5-0. Men 5-0 kommer i 25:e när Alex vinner bollen i offensivt straffområde och själv med målvakten i högerläge oerhört osjälviskt spelar bollen snett inåt till en helt fri David som sätter bollen i tomt mål.
I 29:e får Lidingö en frispark som de slår med bra hårdhet in framför vårat mål och tack och lov kommer Viktor högst och nickar bollen till hörna. Vi fortsätter dock föra spelet och i 35:e tar Stross ett avslut som är hårt och välplacerat. Målvakten gör en fin räddning men på returen är Edvin först och sätter dit 6-0. Två minuter senare springer sig Edvin helt fri men målvakten är på tårna och räddar. Lidingö sticker upp i 39:e och får bollen förbi en utrusande Yusuf men Viktor är på ”sitt kontor” och rensar undan bollen. I halvlekens sista minut har vi ett fint passningsspel på vänsterkanten där Edvin slår bollen ut till Stross. Han tar några steg inåt och placerar in en lobb i målvaktens bortre hörn. 7-0 i paus efter en mycket bra genomförd halvlek.

Vi startar andra halvlek på samma sätt som vi avlutade den första. Win spelar Stross som spelar snett inåt bakåt till Abbe som tar skott.....men tyvärr över. I 4:e får vi hörna. Robel vinner en duell men Lidingö lyckas rensa bort bollen på mållinjen. Tre minuter senare får vi hörna igen.....denna gången får Win chansen men skottet räddas av målvakten. I anfallet direkt därefter så spelar Stross bollen till Deniz men hans avslut går över.
I 11:e kommer Win i ett bra läge men skottet går i ribban. Lidingö kommer upp i ett anfall på deras vänsterkant men när bollen spelas in framför vårat mål så är Lukas på plats och kan slå bort bollen.
Bra och snabbt passningspel leder till att vi kommer till nya avslut. Abbe spelar ut bollen till Stross på högerkanten och han slår nästan ett perfekt inlägg till Edvin som sprungit sig fri men bollen går precis förbi honom. Minuten därefter får vi en hörna. Fint slagen av Abbe kommer Win högst och får till en bra nick men Lidingö får undan bollen. Strax därefter kommer vi återigen i snabbt anfall på högerkanten. Alex slår bollen till Stross som hittar tillbaka till Alex som spelar vidare till Abbe. Han tar avslut men bollen räddas till hörna. På den hörnan kommer Stross högst men nicken går ej på mål. I 18:e slarvar vi försvaret ock Lidingö kan sätta dit 7-1. Mycket onödigt....
Nu blandar vi bra med lite mindre bra prestationer.....i 23:e är vi nära att göra 8-1 men målvakten räddar. Ludde krigar sig till bollen på förlängd mållinje och spelar en kort passning till Edvin som snabbt spelare den bakåt till Sebbe vars skott tyvärr går över. Smart spel av både Ludde och Edvin i den situationen....och minuten senare vinner Ludde en nickduell i offensivt straffområde och Edvin håller sig framme men avslutet går utanför. Sedan slarvar vi lite mer och spelet blir lite jämnare. Vi är inte lika noggranna i det defensiva arbetet vilket vi måste ta lärdom av.
I 33:e springer sig Stross fri på högerkanten. Målvakten räddar hans avslut och Win följer upp i andra vågen men hans skott går över. Två minuter senare vinner Ludde en duell mitt på offensiv planhalva. Han spelar ut på högerkanten till Robel som klackar bollen framåt till Stross som tittar upp och hittar Deniz snett inåt bakåt och han gör inget misstag utan med en bredsida placerar han in 8-1. I 36:e ropar Yusuf att han har bollen men han kommer inte ut i full kraft och Lidingö kan sätta dit 8-2. Matchen avslutas med att Ludde har ett skott utanför innan Lidingö i sista sekunden har ett tungt skott...en även det går utanför.

Som helhet en mycket bra match där framförallt första halvlek är fantastisk. I andra blandar vi lite mer och är inte lika noggranna varken i försvar eller i avsluts lägen. De stunder när vi är riktigt bra då är passningsspelet enkelt och snabbt och vi har bra rörelse på de flesta spelarna.

Tränings om vanligt i veckan som kommer.